Amsterdamse boekwandelingen

 

Amsterdam is de hoofdrolspeler in heel veel boeken: van non-fictie tot literaire hoogstandjes tot spannende detectives. Het is al heel erg leuk als je Amsterdam een beetje kent en je de locaties die in de verschillende boeken beschreven worden kunt herkennen. Maar hoe leuk is het niet om die plekken ook echt te bezoeken door Amsterdamse boekwandelingen te gaan doen?

"De Cock met cee-oo-cee-ka"
Wie kent hem niet, De Cock en zijn maatje Vledder, die als politieagenten met het hart op de juiste plaats elke moord weten op te lossen? Die ook niet bang zijn om de onderwereld in te duiken en via Linke Lowietje meer dan eens waardevolle tips hebben gekregen? De boeken zijn verfilmd als serie en er zijn stadswandelingen uit gezet waar je langs alle belangrijke plekken uit de boeken komt: het politiebureau waar de echte Baantjer gewerkt heeft, café Lowietje en de rosse buurt.

The Fault in our Stars
Het boek The Fault in our Stars is onder jongeren een bestseller, maar sinds de verfilming bij een breed publiek geliefd en bekend. Het gaat over een jong stelletje die beiden kanker hebben en verliefd op elkaar worden. Boek en film spelen zich af in Amsterdam en voor wie het leuk vindt kun je met een interactieve kaart alle locaties opzoeken. Het leuke is dat je zelf een bijdrage kunt leveren aan deze stadswandeling, door foto's van de locaties op te sturen die in de kaart verwerkt worden.

Historisch Amsterdam
De boeken van Geert Mak over Amsterdam ademen een liefde voor de stad uit die uitnodigt om het Amsterdam van Mak écht te leren kennen. Daarom is er een wandelgids uitgebracht met 11 wandelingen (en een fietstocht), waarbij je letterlijk de geschiedenis van Amsterdam van 1300 tot nu kunt nalopen. De gids is verluchtigd met anekdotes uit Een Kleine Geschiedenis van Amsterdam en geïllustreerd met kaarten, foto's en historische illustraties.

Goede schoenen!
Voor deze stadswandelingen moet je je goed voorbereiden. Het Nederlandse weer vraagt om de aanwezigheid van zowel zonnebril als paraplu, en de Amsterdamse stoepen om goede wandelschoenen. Aarzel dus niet om nieuwe schoenen aan te schaffen, waarbij nu een speciale aanbieding geldt met een Sarenza kortingscode. Op die manier geniet u zonder pijnlijke voeten aan het einde van de wandeling van al het moois dat Amsterdam te bieden heeft!

Maak dus snel gebruik van uw Sarenza kortingscode!

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>