Boeken lezen is goed voor de hersenen

Als je van lezen houdt is dat alleen maar goed, blijf dat dan ook doen! Je wordt er alleen maar slimmer van. Eigenlijk maakt het niet uit wat je leest, je leert altijd nieuwe woorden, je leert om te gaan met bepaalde situaties en je gaat er voor zorgen dat je gaat ontdekken wat een verhaal met je doet. Het kan zijn dat je van geschiedenis houdt, dat is erg leerzaam en daar komen continu nieuwe boeken over uit. Maar misschien lees je liever een roman, ook dat is goed voor je. Je hersenen worden hierdoor actief, ze blijven lezen en je blijft hierdoor letters herkennen. Het is ook belangrijk dat je in gaat zien wat boeken lezen met jou doet.

Er zijn zoveel soorten boeken, welke boeken zou jij willen lezen? Als je eens naar de bibliotheek gaat of je gaat op internet kijken naar een ebook, dan zie je welke genres er allemaal zijn en maak die keuze dan maar eens! Je gaat er echt van genieten en dan zie je pas in wat een boek lezen met je doet. Het is aan te raden om iedere dag wat te lezen, je hersenen worden hierdoor actiever en dat is op iedere leeftijd goed. Leg daarom een boek op je nachtkastje en al lees je maar één bladzijde, dat is al goed en stimuleert de hersenen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>